Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen spelen in het Jungleboekthema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. De welpen beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti (het meisje uit het mensendorp) en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Ikki, Hathi en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Meer informatie over welpen staat op de website van Scouting Nederland, ook leuk voor (aanstaande) welpen zelf.

Scouting is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, de jeugdleden leren er ook veel. Elke opkomst leert een welp weer iets. Om te laten zien dat je als welp veel leert, zijn er de vaardigheidsinsignes. De insignes zijn gebaseerd op de acht activiteitengebieden en de doorlopende leerlijn. Voor elk activiteitengebied is er minimaal één insigne beschikbaar, en in totaal zijn er achttien verschillende insignes voor welpen. Zo zit er voor elke welp wel één bij die hem leuk lijkt. Voor de oudste welpen zijn er nog zes insignes gemaakt, als extra uitdaging en als voorbereiding op hun tijd bij de scouts. Kampen zijn een belangrijk onderdeel van scouting en vaak een hoogtepunt voor de welpen. Elk kamp heeft bij ons een totaal ander thema. Elk seizoen hebben wij drie kampen: twee weekendkampen en één zomerkamp. De weekendkampen vinden plaats bij ons eigen clubhuis, maar de zomerkampen zijn altijd op een andere locatie.

Om een leuk en veilig Scoutingspel te kunnen spelen is het belangrijk dat de verhouding tussen het aantal leden en leiding goed is, hierin volgen wij de richtlijnen van Scouting Nederland. Soms is het aanbod van het aantal leden is groter dan het aantal beschikbare vrijwilligers, in dat geval hanteren we een wachtlijst. Maar we hebben niet altijd een wachtlijst dus aanmelden kan sowieso! Op dit moment is er een (hele korte) wachtlijst.

Laat je vooral niet afschrikken door deze wachtlijst; inschrijven kan altijd en de leiding nodigt je dan uit als er weer plek is. Als je niet meer in aanmerking komt voor je huidige speltak (bijvoorbeeld omdat je 11 bent geworden), dan schuif je automatisch op naar een volgende speltak.

Onze welpenspeltak draait op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 in ons clubhuis.

Bij de welpen heeft de leiding een welpennaam uit het Jungleboek. Het leidingteam bestaat momenteel uit Esmee (Ikki, teamleider), Peter (Baloe), Jeroen (Bagheera), Vincent (Hathi) en Sanne (Raksha).

Voor alle vragen over de welpen, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen via het contactformulier of rechtstreeks via

Beveropkomst
scouts opkomst