Jongeren tussen de 18 en 22 jaar zijn bij Scouting roverscouts. Roverscouts hebben een duidelijke eigen inbreng en zijn zeer zelfstandig, er is geen leiding en ze hebben een eigen bestuur. Roverscouts organiseren hun eigen kampen en activiteiten en hebben de mogelijkheid door te groeien naar vrijwilliger, zoals leiding. Roverscouts worden gezien als jeugdleden, omdat je als roverscout de laatste hand legt aan je jeugdperiode bij Scouting. De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de explorers hebt doorgemaakt. Een groep roverscouts wordt een stam genoemd, net zoals je bij de scouts een troep hebt en bij de explorers een afdeling. De roverscouts heten bij onze groep de Terra Incognita Stam (TIS). Meer informatie over roverscouts staat op de website van Scouting Nederland.

De stam draait op zaterdagavond van 19.30 tot 22.00 in ons clubhuis.

De voorzitter van de stam is Jeroen en daarnaast is er ook een stamadviseur, Adriaan.

Voor alle vragen over de stam, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen via het contactformulier of rechtstreeks via tisbestuur@scoutingjanhilgers.nl

27 okt 2018;
27 okt 2018;