Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van Scouting Jan Hilgers? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Wordt dan lid van Scouting Jan Hilgers!

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Jan Hilgers mag je eerst drie keer komen kijken met de kom-kijken-wat-we-doen-bonnen. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het daarna keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan kun je lid worden en mag je iedere week komen!

Wil je lid worden, let dan op het volgende

• Je kunt drie keer komen kijken, daarna moet je besluiten om lid te worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
  • Het lidmaatschap gaat in zodra je het inschrijfformulier hebt ingeleverd en je betaalt contributie vanaf de eerste hele maand dat je lid bent.
  • Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding.
  • Bij scouting hoort ook een uniform: de scoutfit. Wanneer je lid wordt, verwachten we dat je een Scoutfit blouse of trui draagt (afhankelijk van de speltak). Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Hoe oud ben jij?

Scouting Jan Hilgers heeft voor zes verschillende leeftijdsgroepen een speltak:
Bevers: 5-7 jaar
Welpen: 7-11 jaar
Scouts: 11-15 jaar
Explorers: 15-18 jaar
Roverscouts: 18-22 jaar
Oudstam 22 jaar en ouder

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Scouting Jan Hilgers, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.
Als lid van Scouting...
...beleef je uitdagende activiteiten!
...ontmoet je nieuwe vrienden!
...kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
...leer je je eigen grenzen ontdekken!
...ontvang je een Scoutcard!
...krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
...ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
...vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
...ontmoet je mensen uit andere culturen!
...ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
...kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
...ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Contributie en kampgeld

Ieder lid van Scouting Jan Hilgers betaalt evenveel contributie. Voor 2016 is de contributie voor ieder lid €142,- per jaar. Eenmaal per kwartaal wordt er €35,50 afgeschreven van de rekening waar een machtiging voor is afgegeven.

Over het algemeen heeft de leiding niets te maken met de contributie. Dit wordt allemaal geregeld door de penningmeester. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie ().

Scouting komt in de gemeente Ede ook in aanmerking voor de Meer Kinderen Meedoen regeling, waarmee ouders een tegemoetkoming in de kosten van de gemeente krijgen.

Nieuwe leden gaan pas contributie betalen vanaf de eerste hele maand nadat het inschrijfformulier is ingeleverd. Een inschrijfformulier is te krijgen via de speltakleiding. De contributie kan pas worden stopgezet, nadat is afgemeld bij de eigen leiding van de speltak. In de regel wordt er geen contributie terugbetaald, vragen hierover kun je aan de penningmeester stellen ()

De kampen staan financieel los van de contributie. De kosten voor een zomerkamp zijn standaard €100,- Dit kan per speltak per jaar een beetje verschillen omdat met name de accommodatie en reiskosten (vooral bij de oudere speltakken) kunnen variëren. In het kampgeld inbegrepen zitten alle kosten voor het kamp zoals: eten en drinken, activiteiten, terrein/blokhuthuur, verzekering en reiskosten.

De speltakken organiseren ook 1 of 2 weekendkampen per jaar, de kosten hiervan variëren per speltak en per weekendkamp. (een deel van) Het kampgeld wordt vaak bij opgave van te voren betaald. Dit is met name bedoeld om de aanbetaling voor de accommodatie te betalen. Bij afzeggen op een laat moment is het niet altijd mogelijk om het volledige bedrag te restitueren. Elke speltak regelt dit op haar eigen manier. Vragen hierover kun je aan de leiding van de desbetreffende speltak stellen. Meer informatie over kampgelden staat in de welkomstboekjes van de speltakken voor ouders.

Leiding gezocht!

Vaak heeft een speltak een maximum aantal leden, op basis van het aantal leiding dat er voor de speltak beschikbaar is, zodat we een veilige en leerzame speelomgeving voor het kind kunnen garanderen. Met meer leiding kunnen we meer kinderen laten genieten van het Scoutingspel! Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt een vrijwilligersklus als leiding op te pakken? Stuur dan een e-mail naar

Koningsdag
Blauwe Aanhanger verhuurd