Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Jan Hilgers mag je eerst drie keer komen kijken met de kom-kijken-wat-we-doen-bonnen. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het daarna keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan kun je lid worden en mag je iedere week komen! Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

Onderaan deze pagina staan bonnen die je gratis kan downloaden en mee kan nemen naar de opkomsten van de speltak waar je wilt kijken. Het is verstandig om voordat je langskomt, eerst even contact op te nemen met de speltakleiding. Op de pagina van de speltak vind je de contactinformatie.

Voor jouw leeftijd

Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij Scouting kunt beleven? Zoek dan jouw leeftijdsgroep hieronder op en lees verder.

5-7 jaar: bevers

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles! Meer informatie.

7-11 jaar: welpen

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting 'welpen' genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren. Meer informatie.

11-15 jaar: scouts

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting 'scouts' genoemd. De scouts gaan zeilen, ze koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen. Meer informatie.

15-18 jaar: explorers

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting 'explorers' genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren. Meer informatie.

18-22 jaar: roverscouts

Jongeren van 18 tot en met 22 jaar worden bij Scouting 'roverscouts' genoemd. Roverscouts organiseren hun eigen kampen en activiteiten en kiezen drie uitdagingen waarmee ze gedurende hun roverscoutsperiode aan de slag gaan. Meer informatie.

22 jaar en ouder: oudstam

Na de roverscouts ben je geen jeugdlid meer, maar dat betekent niet dat Scouting niet leuk meer is! Bij Scouting Jan Hilgers is er de oudstam voor 22plussers die elke twee weken een uitdagende opkomst voor zichzelf organiseren. Meer informatie.

Download de kijkbonnen

Kom gratis kijken bij de Bevers

Kom gratis kijken bij de Welpen

Kom gratis kijken bij de Scouts