Veel oud leden en leiding dragen de scouting nog een warm hart toe met alle mooie herinneringen aan de tijd bij de scouting maar vaak is er niet meer de mogelijkheid om intensief actief te zijn. Om toch betrokken te blijven bij de vereniging krijgt ieder kaderlid dat bij de groep vertrekt een lidmaatschap aangeboden van de Copiloten. Het is natuurlijk ook mogelijk om jezelf aan te melden als copiloot als je Scouting Jan Hilgers wilt helpen! Is er een specifiek onderwerp waar je graag bij ondersteunt, geef dit dan aan bij je aanmelding.

Concreet houdt een lidmaatschap in:

• 2x per jaar een speciale Copiloten nieuwsbrief, plus alle Zie Ze Vliegen edities om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Scouting Jan Hilgers.
  • Je ontvangt uitnodigingen voor groepsactiviteiten zoals de nieuwjaarsopkomst, ESA en reünies.
  • Je betaalt geen contributie, maar de intentie is om elk jaar met alle copiloten een cadeau te geven aan de groep.

Je kunt je aanmelden als copiloot door een e-mail te sturen naar  met je naam, e-mailadres en eventueel onderwerpen waar je graag bij wilt helpen. Je ontvangt daarna een welkomste-mail van ons om te bevestigen dat je bent opgenomen als copiloot (en je krijgt een gaaf certificaat!). Mocht je nog vragen hebben, of je uit willen schrijven, dan kun je ook een e-mail sturen naar

Koningsdag
Blauwe Aanhanger verhuurd